Доступність посилання

ТОП новини

Кулеба нагадав Лаврову, як називалася російська держава до 18-го століття


Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відповів російському колезі Сергію Лаврову на його висловлювання щодо президента України Володимира Зеленського.

«Міністр Лавров заблукав у трьох соснах російської історії. До 18-го століття його держава мала одну назву: Московія. У 10-му столітті хрестили Русь у Києві, а не Московію. Щоб красти чужу історію, багато розуму не треба. Не лише російський газ, а і пропаганда – найбрудніші у світі», – написав у твітері Кулеба.

Раніше 1 вересня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров сказав перед студентами і професорсько-викладацьким складом Московського державного інституту міжнародних відносин, що заяви Зеленського про «найбрудніший у світі» російський газ – «не від великого розуму».

«Зараз українські колеги вправляються в якійсь словесній еквілібристиці: то вважають, що Русь – це їхня споконвічна назва. То кажуть, що хрещення Русі – це якраз свято саме українське, і так далі. Це сумно. Сам президент Зеленський робить якісь заяви про те, що наш газ – найбрудніший у світі. Загалом, це не від великого розуму, якщо чесно», – цитує Лаврова російська інформагенція ТАСС.

31 серпня на зустрічі з міністром енергетики США Дженніфер Ґренголм президент України Володимир Зеленський під час обговорення загроз від реалізації російського проєкту «Північний потік-2» сказав, що російський газ «є найбруднішим у світі через значні викиди метану в процесі видобутку та транспортування, а також через корупцію, шантаж і маніпуляції».

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG