Доступність посилання

ТОП новини

Ми вже маємо всі типи зброї, які хотіли, далі йтиметься про розширення – Кулеба про надання ATACMS


Українські військові 17 жовтня вперше використали надані США ракети великої дальності ATACMS, щоб уразити російські аеродроми і склади боєприпасів на окупованій території України
Українські військові 17 жовтня вперше використали надані США ракети великої дальності ATACMS, щоб уразити російські аеродроми і склади боєприпасів на окупованій території України

Сполучені Штати готові надавати Україні ракети ATACMS постійно – цю інформацію підтвердив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 19 жовтня в ефірі «1+1».

Він ствердно відповів на питання журналістки про те, чи Україна буде отримувати ракети на постійній основі.

«Це (надання ракет – ред.) прямий результат домовленості президента Зеленського і президента Байдена, яка була досягнута у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня. Бачите, менше місяця пройшло, і ми бачимо конкретний результат. Якщо прочитати між рядків виступ президента після зустрічі з Байденом, з нього можна було зрозуміти, що ухвалене дуже важливе рішення. а з важливих рішень можливе тільки це. Тому дякуємо», – сказав Кулеба.

Читайте також: З’явилися супутникові фото наслідків ударів ЗСУ по аеродрому окупованого Луганська

На питання про обмеження дальності ракет голова МЗС звернув увагу на те, що Україна початково отримувала відмови на всі свої запити щодо західного озброєння, але переговори зрештою завершуються успіхом:

«Ми вже маємо всі типи зброї, які хотіли, в своєму розпорядженні. Тепер йтиметься про розширення кількості, дальності, модифікації і всього іншого».

Кулеба також згадав про підготовку до надання Україні винищувачів F-16. Він назвав єдиними умовами для отримання літаків завершення тренування українських пілотів і підготовку інфраструктри.

«Оптимістичний сценарій – десь перша половина наступного року», – додав міністр.

Читайте також: Путін відреагував на ATACMS в Україні

Українські військові 17 жовтня вперше використали надані США ракети великої дальності ATACMS, щоб уразити російські аеродроми і склади боєприпасів на окупованій території України. Про це написала західна преса, а потім використання ЗСУ ракет ATACMS підтвердив Білий дім. За повідомленнями, військові випустили 18 ракет по цілях в окупованих Бердянську та Луганську.

Українські Сили спеціальних операцій 17 жовтня підтвердили проведення операції в Бердянську та Луганську, вказавши, що сили РФ втратили девʼять вертольотів, спецтехніку для їхнього обслуговування, пускову установку ППО, склад боєприпасів, а злітно-посадкові смуги аеродромів були пошкоджені. Російська сторона про втрати офіційно не писала.

Форум

XS
SM
MD
LG