Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни «втрачають інтерес» до відпочинку в Криму – Кулеба


Про це Дмитро Кулеба заявив, вказуючи на дані російської пошукової системи «Яндекс»
Про це Дмитро Кулеба заявив, вказуючи на дані російської пошукової системи «Яндекс»

Росіяни «втратили інтерес до Криму», заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 7 квітня.

Про це він заявив, вказуючи на дані російської пошукової системи «Яндекс».

«У березні 2023 року було вдвічі менше пошукових запитів «відпочинок у Криму» (129 000), ніж у березні 2022 року (261 000). Навіть звичайні росіяни розуміють, що час насолоджуватися вкраденою українською землею добігає кінця», – написав голова відомства у твіттері.

Раніше колишній командувач армії США в Європі Бен Ходжес заявив, що український контрнаступ буде спрямований на визволення окупованого Криму.

На його думку, деокупація півострова є пріоритетним завданням для української армії, оскільки Крим – «вирішальна територія». Військовий припустив, що Київ спочатку зосередиться на півострові, а потім перейде до Донбасу.

Читайте також: «Україна не торгує своїми територіями» – МЗС відповіло президенту Бразилії на пропозицію «відмовитися від Криму»

Супутникові знімки раніше показали, що на півночі Криму в районі російського пункту пропуску Армянськ і Перекопського валу облаштовано подвійну лінію окопів. Фото із супутника засвідчили появу нових фортифікаційних споруд із двох сторін від траси Е-105, а також біля озера Сиваш.

24 лютого президент України Володимир Зеленський заявив, що країна готується до деокупації Криму.

XS
SM
MD
LG