Доступність посилання

ТОП новини

Київрада розглядає можливість відновлення роботи метро – Прокопів


Секретар Київської міської ради Володимир Прокопів
Секретар Київської міської ради Володимир Прокопів

Київська міська рада розглядає можливість відновити роботу метрополітену, заявив її секретар, представник «Європейської солідарності» Володимир Прокопів у відеозверненні 18 березня.

У коментарі він зазначив, що виступає проти повного припинення роботи метрополітену, проте міська влада повинна виконувати рішення Кабінету міністрів.

«Закриття (метро – ред.) для міста є величезною проблемою і це дає додаткове навантаження на наземний громадський транспорт, який важко справляється з тим навантаженням, яке є. Через це депутатський корпус зараз розробляє спецзаходи, які повинні бути вжиті для того, щоб метро в обмеженому режимі, але все-таки запрацювало. Для цього потрібно буде просити Кабмін внести зміни до постанови, а також рішення Київради з приводу оплати цього проїзду», – сказав Прокопів.

Іншою проблемою він назвав те, що значна частина медичних працівників столиці живуть поза межами не тільки Києва, а й Київської області.

«Ці люди критично необхідні нам у Києві на своїх робочих місцях, щоб рятувати життя. Тому ми також розрбляємо програму для «Київпастрансу», щоб місто могло забезпечити підвіз цих працівників до їхнього місця роботи», – додав секретар Київради.

16 березня Кабінет міністрів вирішив зупинити роботу метро в Києві, Харкові та Дніпрі для запобігання поширенню хвороби COVID-19. Крім того, з 18 березня зупиняються залізничні, автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення.

Читайте також: Київ: міська влада забороняє роботу всіх ринків на час карантину​

Проти рішення зупинити роботу метрополітенів висловилася партія «Європейська солідарність», заявивши, що це обмеження призведе до колапсу транспортної інфраструктури.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

На сьогодні в Україні офіційно підтверджені 14 випадків захворювання на COVID-19, дві людини померли.​

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG