Доступність посилання

ТОП новини

Лавров твердить, що Москва зацікавлена у «якнайшвидшому» завершенні війни


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що його країна «зацікавлена» у тому, щоб війна в Україні (яку він називає «конфліктом» – ред.) завершилася «якнайшвидше». Заяву такого змісту Лавров зробив 17 березня під час пресконференції з міністром закордонних справ Бразилії Мауро Вієйрою в столиці південноамериканської країни, місті Бразиліа.

Лавров подякував бразильським колегам за «чудове розуміння» ситуації в Україні та сказав, що Росія вдячна Бразилії за «бажання зробити свій внесок» у пошук можливих рішень. Очікується, що міністр закордонних справ Росії також зустрінеться з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілва.

Україна неодноразово заявляла, що мир буде досягнутий лише тоді, коли Росія залишить усі окуповані території включно з Кримом. «Справжній мир означає відновлення міжнародно визнаних кордонів України. Справжній мир означає безпечну Батьківщину для людей в українському Криму, які є мішенню», – сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба минулого тижня на Чорноморській конференції з безпеки в Бухаресті.

XS
SM
MD
LG