Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко назвав умови, за яких піде з влади


Олександр Лукашенко повідомив про умови на Всебілоруських народних зборах 11 лютого
Олександр Лукашенко повідомив про умови на Всебілоруських народних зборах 11 лютого

Олександр Лукашенко на Всебілоруських народних зборах 11 лютого назвав умови, за яких залишить владу. За його словами, головне – «в країні мир, порядок, ніяких протестних дій, не перевертати країну, висловлювати в рамках закону думку».

«Якщо складеться так, що до влади прийдуть не ті, і в них будуть інші погляди, другим пунктом ми запишемо, що жодна волосина з вас, прихильників нинішнього президента, впасти не може», – сказав Лукашенко.

Цим він пояснив свою пропозицію зробити Всебілоруські народні збори конституційним органом: «Якщо цей суспільний договір, який ми укладемо, буде порушений, вся влада буде у народних зборів. У вас. Навіть без мене. І Всебілоруські народні збори (вони обиратимуться ще більш відповідально ) матимуть повноваження. Вони мають бути стабілізатором на перехідний період. А який інший орган ви бачите?»

Лукашенко сказав також, що впродовж року з’явиться проєкт нової Конституції, а на початку 2022 року його винесуть на референдум.

Всебілоруські народні збори відбуваються в Білорусі вже вшосте. На з’їзді чиновників, працівників підприємств, проурядових діячів науки і культури та «пересічних» громадян обговорюють питання економічного і соціального розвитку країни та плани на п’ятирічку.

XS
SM
MD
LG