Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові заарештували ймовірного спільника підозрюваного в захопленні автобуса із заручниками – ЗМІ


Затримання чоловіка, який захопив автобус із заручниками, Луцьк, 21 липня 2020 року
Затримання чоловіка, який захопив автобус із заручниками, Луцьк, 21 липня 2020 року

Орджонікідзевський районний суд Харкова заарештував Дмитра Михайленка, який міг бути ймовірним спільником підозрюваного в захопленні автобуса із заручниками в Луцьку Максима Кривоша, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

Він може вийти під заставу в 175 760 гривень.

За даними слідства, Михайленко надсилав Кривошу посилку за кілька днів до захоплення заручників у Луцьку. При цьому під час обшуків у Михайленка вилучили гранату, аналогічну до тієї, яку використовував Кривош. Адвокат Михайленка стверджує, що в посилці були три старовинні колекційні монети, а не зброя. Підозрюваний заперечує, що незаконно продавав зброю й боєприпаси, але визнає себе винним в незаконному зберіганні.

Сам Кривош запевняв у суді, що в нього не було спільників, «це все вигадки спецслужб».

Зранку 21 липня поліція повідомила, що в Луцьку на Театральному майдані чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками. При собі він нібито має вибухівку та зброю. Згодом з’ясувалося, що заручників 13.

Близько 22:00 силовики затримали чоловіка, який годинами утримував людей в автобусі, але врешті здався сам. За даними МВС, ніхто не постраждав.

22 липня затриманому чоловікові повідомили про підозру. Йому інкримінують вчинення терористичного акту, захоплення та тримання осіб як заручників з погрозою знищення людей, посягання на життя працівника правоохоронного органу, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

У суді підозрюваний Максим Кривош заявив, що «ні про що не шкодує». Його заарештували без права застави на 60 днів.

XS
SM
MD
LG