Доступність посилання

ТОП новини

Троє постраждалих, влучання в об’єкт інфраструктури – влада Львова про ранковий удар


Наслідки російської ракетної атаки на Львів, 15 лютого 2024 року
Наслідки російської ракетної атаки на Львів, 15 лютого 2024 року

У Львові внаслідок ранкового російського удару постраждали троє людей, є влучання по об’єкту інфраструктури, повідомив голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.

За його словами, двоє постраждалих – чоловік і жінка, які живуть у будинках на Науковій, у них – різані рани, допомогу їм надали на місці. Ще одного чоловіка з гематомою надбрівної ділянки госпіталізували. Це також мешканець одного з будинків, які постраждали від вибухової хвилі.

«Зафіксували влучання в обʼєкт інфраструктури у Львові. Триває пожежа», – написав Козицький у телеграмі.

За даними влади, вибуховою хвилею пошкоджені 19 житлових будинків, переважно вікна і двері у помешканнях, а також у двох школах, садочку і бізнес-центрі. Вікна обклеюють плівкою. Уламки ракети пошкодили кілька автомобілів, які були припарковані біля будинків.

«Я їхав дорогою, тому що працюю таксистом. Якраз підвозив клієнта і секунда, як біля мене розірвалася ракета, падали уламки, я вискочив з машини, ліг на землю, потім одразу побіг до будинку запитати про укриття. Машина пошкоджена, а недавно лиш придбав для роботи», – каже Радіо Свобода львів’янин Адріан Величко.

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що, за попередньою інформацією, на регіон летіло понад 10 ракет.

«ППО добре відпрацювали цю атаку, але все ж маємо одне попадання у об’єкт інфраструктури. Вибуховою хвилею вибило вікна у житлових будинках на вулиці Науковій, також зачепило школу. На місці працюють оперативні служби. Встановлюємо наслідки атаки. Автобуси тимчасово курсуватимуть по вулиці Володимира Великого. Трамвай їздить без змін», – написав мер.

Рано-вранці 15 лютого в усіх областях України оголосили повітряну тривогу через запуск Росією ракет.

Читайте також: В ООН зафіксували 641 випадок загибелі або поранення цивільних в Україні в січні через удари РФ

Про влучання повідомили у Львові і Запоріжжі. У Києві лунали вибухи, влада заявила, що всі ракети були збиті, постраждалих чи руйнувань немає.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. У січні Росія активізувала свої атаки, внаслідок чого десятки людей загинули, ще сотні були поранені.

Президент України Володимир Зеленський 30 січня заявив, що у 2023 році Росія запустила по Україні понад 330 ракет різних типів і приблизно 600 ударних безпілотників.

Москва, попри докази і свідчення, з початку повномасштабного вторгнення заперечує обстріли цивільних в Україні.

Форум

XS
SM
MD
LG