Доступність посилання

ТОП новини

Головний удар ще попереду – Маляр про наступ ЗСУ


Руйнування внаслідок російських обстрілів міста Гуляйполе, Запорізька область, фото ілюстративне
Руйнування внаслідок російських обстрілів міста Гуляйполе, Запорізька область, фото ілюстративне

Наступ українських військ на півдні триває за планом, є «певні просування», але «тривають запеклі бої», повідомила ввечері 20 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Ми поступово, невеликими кроками, але дуже впевнено рухаємося вперед. І можна навіть навести алегорію, що «вигризаємо кожен метр землі у ворога». Водночас у нас є напрямки, де навпаки – ворог наступає, а ми в обороні. Наприклад, Куп‘янський і Лиманський», – написала Маляр у телеграм-каналі.

Вона додала, що «людям хочеться, аби це було як у кіно – монтаж, дуже швидко, о 13:00 кіно розпочалося, за годину двадцять уже завершення», але «в житті так не буде, і війна – зовсім інша ситуація».

«Ми повинні розуміти, що ті задачі, які перед військовими ставляться, вони виконують, і поступовий рух відбувається по всіх напрямках, де почався наступ. Але, безумовно, головний удар ще попереду», – вказала заступниця міністра оборони.

У Генштабі ЗСУ 20 червня повідомили, що українські військові продовжують наступальні дії на Мелітопольському і Бердянському напрямках.

За останню добу втрати російських сил вбитими та пораненими склали понад п’ять рот, повідомив командувач оперативного угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

XS
SM
MD
LG