Доступність посилання

ТОП новини

З Маріуполя та міст Луганщини евакуювали 1 100 людей – Верещук


Крім того, 15 автобусів доїхали до блокпосту на в’їзді до Бердянська і завтра зранку мають бути подані до місця зборів для евакуації (фото ілюстраційне)
Крім того, 15 автобусів доїхали до блокпосту на в’їзді до Бердянська і завтра зранку мають бути подані до місця зборів для евакуації (фото ілюстраційне)

Протягом дня 27 березня спрацювали два гуманітарних коридори в Донецькій та Луганській областях, повідомила міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, із зон бойових дій вивезли 1 100 людей.

«Донецька область: з Маріуполя до Запоріжжя на власному автотранспорті дісталися 586 людей. Також 15 автобусів доїхали до блокпосту на в’їзді до Бердянська і завтра зранку мають бути подані до місця зборів для евакуації – вулиця Мелітопольське шосе, 27», – сказала міністерка.

Вона нагадала, що в Бердянську працюють гуманітарні штаби для допомоги маріупольцям.

Читайте також: 50 цивільних із Ірпеня вийшли на зв’язок, але не змогли виїхати через обстріли – мер

«Луганська область: гуманітарним коридором з Рубіжного, Лисичанська, Сєвєродонецька та Попасної до Бахмута вдалося евакуювати 513 людей», – додала Верещук.

Вона також повідомила, що поліція вивела 155 жінок, дітей та літніх людей з-під завалів хлібзаводу та зі сховища школи на Луганщині.

«Жінки, діти, літні люди та люди з інвалідністю були врятовані завдяки героїзму патрульних поліції Луганської області. Попри порушення режиму тиші з боку окупантів вони витягли і врятували всіх людей», – сказала урядовиця.

Читайте також: Денісова: російські військові проводять масову депортацію населення окупованих територій

Завтра, за її словами, планується продовжити евакуацію з Маріуполя та запустити гуманітарні коридори до Сумської області.

Українська влада щоденно намагається вивезти з охоплених бойовими діями районів мирне населення та завезти туди речі першої необхідності і продовольство. Російська сторона неодноразово зривала евакуацію цивільних, обстрілюючи маршрути, за якими мали вивозити людей. При цьому Росія звинувачувала у зриві евакуації українську сторону.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG