Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі бойовики обстрілюють населені пункти з мінометів – Міноборони


За наявною інформацією, втрат від початку доби у ЗСУ немає
За наявною інформацією, втрат від початку доби у ЗСУ немає

З початку поточної доби бойовики на Донбасі здійснили 12 прицільних обстрілів по восьми населених пунктах з мінометів різних калібрів. Про це повідомив речник міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

«Сьогодні, 3 жовтня, на лінії бойового зіткнення зафіксовано вже 12 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, які продовжують свідомо застосовувати міномети різних калібрів. Ці мінометні обстріли окупанти вели в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил», – заявив Гуцуляк.

Він зазначив, що, за наявною інформацією, втрат від початку доби у ЗСУ немає.

За словами спікера Міноборони, українські військові вели «адекватні оборонні дії».

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG