Доступність посилання

ТОП новини

Мінреінтеграції: з Харківщини примусово евакуюють 275 дітей із родинами


Діти на вулицях Куп’янська, вересень 2022 року
Діти на вулицях Куп’янська, вересень 2022 року

Координаційний штаб з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану підтримав рішення Харківської обласної військової адміністрації щодо примусової евакуації дітей – про це повідомило Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Через складну безпекову ситуацію на Харківщини схвалено примусову евакуацію 275 дітей з їхніми родинами із 66 населених пунктів. Її проведуть із Кіндрашівської, Куп’янської, Курилівської, Петропавлівської, Дворічанської та Вільхуватської територіальних громад Куп’янського району Харківської області», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Кожного дня проходить евакуація, обстріли не вщухають» – у поліції розповіли про вивезення цивільних з Авдіївки

Планується, що евакуація триматиме 45 діб. Дітей та їхніх батьків або опікунів мають забезпечити безоплатним житлом і гуманітарною допомогою.

Голова Харківщини Олег Синєгубов повідомив 27 жовтня, що Рада оборони Харківської області вирішила провести примусову евакуацію родин із дітьми з трьох громад Куп’янського району.

Протягом року, з осені 2022 року, з деокупованих районів Херсонської та Харківської областей евакуювали понад 67 тисяч місцевих жителів, повідомило Міністерство з реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Форум

XS
SM
MD
LG