Доступність посилання

ТОП новини

Мінреінтеграції: з окупованої території вивезли ще одного підлітка


Відомство додає, що повернення хлопця стало можливим завдяки проєкту «Шлях додому», який працює над пошуком та поверненням дітей з Росії та окупованих територій
Відомство додає, що повернення хлопця стало можливим завдяки проєкту «Шлях додому», який працює над пошуком та поверненням дітей з Росії та окупованих територій

З окупованих територій вивезли ще одного неповнолітнього, повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій 21 квітня.

За повідомленням, що відомства звернувся директор Маріупольського фахового будівельного коледжу Антон Білай, який попросив допомоги у вивезенні 17-річного Михайла з окупованих територій.

«Антон Білай вже має досвід – раніше йому вдалося вивезти на підконтрольну територію до вільної України двох студентів-сиріт коледжу. Незважаючи на небезпеку для себе, він особисто поїхав за ними до тимчасово окупованого Донецька», – пише Мінреінтеграції.

Міністерство додає, що для повернення Михайла знадобилося близько місяця. Зараз він у Хмельницькому, де живе його сестра.

Читайте також: Україна повернула додому ще трьох дітей – Єрмак

«Мінреінтеграції висловлює вдячність голові правління ГС «Українська мережа за права дитини» Дар’ї Касьяновій та директору Маріупольського фахового будівельного коледжу Антону Білаю за повернення українських дітей», – заявляє пресслужба уряду.

Відомство також додає, що повернення хлопця стало можливим завдяки проєкту «Шлях додому», який працює над пошуком та поверненням дітей з Росії та окупованих територій.

За офіційними даними української влади на 31 липня 2023 року, з 24 лютого 2022 року з України до Росії депортували 19 546 дітей. Це лише ті випадки, які вдалося зафіксувати офіційно – коли батько, опікун чи свідок депортації дитини повідомив про неї Національному інформаційному бюро України.

У серпні 2023 року віцепрем’єр-міністерка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила Радіо Свобода, що від початку повномасштабної війни до України вдалося повернути щонайменше 380 дітей, яких незаконно вивезли до Російської Федерації.

Форум

XS
SM
MD
LG