Доступність посилання

ТОП новини

Мінськ звинуватив Україну в «зачистці інформаційного поля» через заборону каналу «Білорусь 24»


Двері Міністерства інформації Білорусі, «скуті» ланцюгами, акція 2018 року
Двері Міністерства інформації Білорусі, «скуті» ланцюгами, акція 2018 року

Міністерство інформації Білорусі розкритикував рішення української Нацради з питань телебачення і радіомовлення заборонити ретрансляцію державного білоруського каналу «Білорусь 24», передає білоруська служба Радіо Свобода.

У своїй заяві відомство назвало рішення українського регулятора «черговим недружнім жестом щодо білоруських ЗМІ».

«Рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення демонструє перекручене розуміння українським керівництвом свободи слова і є продовженням кампанії на зачистку інформаційного поля від невгодних ЗМІ», – йдеться в заяві.

Міністерство порівняло заборону білоруського каналу із припиненням мовлення каналів «112 Україна», Zik і NewsOne, які належать народному депутату від «Опозиційної платформи – За життя» і потрапили під санкції РНБО.

Читайте також: Влада Білорусі повідомила, через які саме публікації заблокувала популярний сайт новин

Відомство також заявило про нібито «численні факти цензури, тиску та розправи над опозиційними медіа» в Україні.

Напередодні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виключила з переліку іноземних програм, дозволених до ретрансляції, білоруський канал «Білорусь 24».

Причиною стала трансляція каналом контенту за участю осіб, яких у Україні визнали такими, що загрожують національній безпеці. Крім того, в ефірі каналу батальйон «Донбас», який входить до складу Національної гвардії, назвали «карательним», а також лунали висловлювання, які Нацрада розцінила як розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

XS
SM
MD
LG