Доступність посилання

ТОП новини

Моґеріні: ЄС вивчить можливість введення санкцій проти Росії через видачу паспортів українцям


Верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Моґеріні
Верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Моґеріні

У найближчі тижні Європейський союз продовжить вивчати можливість запровадження санкцій проти Росії через видачу паспортів мешканцям окупованого Донбасу за спрощеною процедурою.

Про це заявила журналістам верховний представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Моґеріні після засідання Ради Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ у Брюсселі.

Вона додала, що це питання сьогодні обговорювали не лише з представниками «Східного партнерства», але й на початку засідання Ради ЄС із закордонних справ.

Паспорти від Путіна для мешканців ОРДЛО. Відповідь Києва
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:25:06 0:00

24 квітня президент Росії Володимир Путін видав указ, за яким жителі контрольованих підтримуваними Росією бойовиками районів на сході України зможуть у спрощеному порядку отримувати громадянство Росії. Це рішення різко розкритикували Україна і її західні союзники.

27 квітня Путін заявив у Пекіні, що Кремль розглядає можливість видачі російських паспортів за спрощеною процедурою усім українцям. 1 травня набув чинності його новий указ, який, зокрема, дозволяє видавати в спрощеному порядку і впродовж трьох місяців російські паспорти також українцям, які народилися і жили в Криму до його окупації.

Верховна Рада звернулася до міжнародних організацій, до ЄС і США, а також диппредставництв іноземних держав в Україні із закликом посилити санкції проти Росії через рішення Москви.

XS
SM
MD
LG