Доступність посилання

ТОП новини

Понад 7,1 мільйона людей в Україні стали внутрішньо переміщеними через війну – МОМ


«Люди продовжують залишати свої домівки через війну, а гуманітарні потреби на місцях продовжують зростати», – зазначають у МОМ
«Люди продовжують залишати свої домівки через війну, а гуманітарні потреби на місцях продовжують зростати», – зазначають у МОМ

Понад 7,1 мільйона людей в Україні стали внутрішньо переміщеними особами через широкомастабну війну Росії проти України, повідомляє Міжнародна організація з міграції (МОМ).

Згідно з її дослідженням, понад половина переміщених осіб мають дітей.

Щодо доходів, то, за даними МОМ, протягом першого місяця війни у внутрішньо переміщених осіб вони «різко впали» і наразі 61 відсоток цих людей вказує, що їхній дохід становить менше ніж 5 тисяч гривень.

Фінансова підтримка, транспорт, їжа, житло і предмети гігієни є одними з найбільш гострих потреб для внутрішньо переміщених осіб, наголошують у МОМ.

«Люди продовжують залишати свої домівки через війну, а гуманітарні потреби на місцях продовжують зростати. Щоб гарантувати безпечну евакуацію цивільного населення та доставку вкрай необхідної гуманітарної допомоги, терміново потрібні гуманітарні коридори», – зазначає генеральний директор МОМ Антоніо Віторіно.

Це вже друге подібне дослідження щодо внутрішньо переміщених осіб в Україні, проведене МОМ від початку широкомасштабної війни Росії проти України. Воно відбувалося з 24 березня по 1 квітня.

Раніше Міжнародна організація з міграції попереджала українців про ризики торгівлі людьми через вторгнення Росії.

За даними УВКБ ООН, ще 4,24 мільйона українців втекли за кордон через війну.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG