Доступність посилання

ТОП новини

Москва і Тирасполь наразі не звинуватили Київ у знищенні гелікоптера на військовій базі – ISW


Прапори Росії та Придністровʼя в центрі Тирасполя, фото ілюстративне
Прапори Росії та Придністровʼя в центрі Тирасполя, фото ілюстративне

Влада сепаратистського регіону Молдови Придністровʼя та Росія наразі не звинуватили українську владу в здійсненні удару по військовій базі, під час якого був знищений гелікоптер, але «можуть зробити це в майбутньому», пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) про інцидент, який стався вдень 17 березня.

Водночас колишній голова Верховної Ради Придністров’я Олександр Щерба стверджував, що страйк мав «український слід» і що «основним бенефіціаром» була Україна, відзначають експерти.

Речник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов назвав ситуацію російською провокацією.

«ISW не може незалежно перевірити деталі єдиного удару безпілотника в Придністров'ї або ідентифікувати відповідальних осіб, але малоймовірно, що українські сили завдали удару, враховуючи обмежені засоби, використані під час удару, і незначну ціль», – пишуть американські аналітики.

Придністровські та російські ЗМІ повідомили 17 березня про знищення військового гелікоптера військових угруповань сепаратистського регіону, який перебував на землі в аеропорту поблизу Тирасполя.

Новинні портали та Telegram-канали, пов’язані з керівництвом регіону в Тирасполі, опублікували фотографії та відеоматеріали нібито залишків знищеного вертольота та зацитували заяву так званого міністерства державної безпеки (МДБ) Придністров’я, за якою вертоліт був збитий дроном-камікадзе.

Водночас речник уряду Молдови Даніель Воде заявив журналістам, що «влада Кишинева в контакті з українською стороною не підтверджує жодної атаки на Придністровський регіон».

Форум

XS
SM
MD
LG