Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ: розробка паспортів вакцинації «вже на фінальній стадії»


За словами Максима Степанова, проєкт документа вже фактично готовий, але дата його запуску ще не узгоджена
За словами Максима Степанова, проєкт документа вже фактично готовий, але дата його запуску ще не узгоджена

Міністерство охорони здоров’я спільно з Міністерством цифрової трансформації перебувають на фінальній стадії розробки паспорта вакцинації для України, повідомило МОЗ у 29 березня у фейсбуці.

За повідомленням, його отримають громадяни, які зроблять дві дози щеплення.

«Коли ми говоримо про свідоцтво вакцинації, у ньому повинна міститися інформація, коли людина вакцинована, який термін дії вакцини згідно з інструкцією. Ми передбачимо, щоб документ був максимально зручним», - цитує МОЗ слова міністра Максима Степанова в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, проєкт документа вже фактично готовий, але дата його запуску ще не узгоджена.

«Залишилися суто технічні питання, які ми з Мінцифрою достатньо швидко вирішимо. Зрозуміло, що ми почнемо введення паспортів, коли буде провакцинована більша кількість осіб», – зазначив Степанов.

Раніше сьогодні президент Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно розробити систему «паспортів вакцинації» і збільшувати колективний імунітет від COVID-19.

За даними МОЗ, від початку вакцинальної кампанії в Україні 24 лютого щеплення отримали майже 200 тисяч людей. До листа очікування вакцинації записались понад 360 тисяч.

Протягом 28 березня в Україні виявили 8 346 нових випадків коронавірусної хвороби, госпіталізували 3 129 людей, одужали – 2 875, померли 178 людей.

За весь час пандемії в Україні захворіли 1 652 409 людей, 32 132 – померли.

XS
SM
MD
LG