Доступність посилання

ТОП новини

Журналіст Семена виїхав з Криму на материкову частину України на лікування


За останні роки у 69-річного журналіста почалися проблеми зі здоров'ям
За останні роки у 69-річного журналіста почалися проблеми зі здоров'ям

Оглядач Крим.Реалії Микола Семена виїхав з анексованого Росією Криму на материкову частину України на лікування, повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

За останні роки у 69-річного журналіста почалися проблеми зі здоров'ям. Ще на етапі судових розглядів з'ясувалося, що у нього серйозні проблеми із серцем та хребтом. Отримати належне лікування в Криму він не міг, оскільки там немає профільних кваліфікованих фахівців. Лікувати його погодилися фахівці Київського інституту нейрохірургії, але російські слідчі відмовили Миколі Семені у можливості лікування там. Від запропонованої йому альтернативи у московських клініках журналіст відмовився.

Наприкінці 2018 року в Сімферополі він переніс операцію з видалення жовчного міхура і каменів з жовчовивідних шляхів.

28 січня стало відомо, що підконтрольний Росії Залізничний суд Сімферополя достроково припинив випробувальний термін і зняв судимість із Семени. Після того, як це рішення набуло чинності, була знята заборона журналісту займатися публічною діяльністю. В інтерв’ю проєкту Радіо свобода Крим.Реалії Микола Семена заявив, що хоче «повернутися в журналістику».

22 вересня 2017 року в Сімферополі підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд засудив Миколу Семену до двох із половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю. У грудні того ж року підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму частково пом’якшив вирок Семені в частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Микола Семена стверджує, що в своїх матеріалах він реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і низка міжнародних організацій засудили винесений Семені вирок.

XS
SM
MD
LG