Доступність посилання

ТОП новини

Пасажири літака SkyUp, який екстрено сів у Молдові, вирушили до України – МЗС


За словами речника, МЗС готове допомагати українським авіаперевізникам у вирішенні проблем, які виникають у здійсненні їхніх рейсів
За словами речника, МЗС готове допомагати українським авіаперевізникам у вирішенні проблем, які виникають у здійсненні їхніх рейсів

Автобуси з пасажирами літака авіакомпанії SkyUp, який прямував до Києва і мусив екстрено сісти в Кишиневі, вирушили до України, повідомив Радіо Свобода речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

«Завдяки злагодженій роботі консулів чотири автобуси з пасажирами рейсу авіакомпанії SkyUp, який здійснив екстрену посадку в Кишеневі, вирушили до України», – заявив він.

Ніколенко додав, що МЗС готове допомагати українським авіаперевізникам у вирішенні проблем, які виникають у здійсненні їхніх рейсів.

Читайте також: Австралія теж переносить роботу свого посольства до Львова

Раніше Ніколенко повідомив, що посольство України в Молдові надає консульську допомогу пасажирам рейсу PQ0902. Консули, за повідомленням, перебували в аеропорту разом із українськими громадянами, взаємодіяли з державними органами Молдови та представниками авіакомпанії.

Українська авіакомпанія SkyUp повідомила 13 лютого про позапланове приземлення свого рейсу PQ0902, який летів до київського аеропорту «Бориспіль», в Кишиневі, Молдова. На це пішли через вимоги власника літака, який надав його на умовах лізингу. За даними компанії, лізингодавець заборонив своєму повітряному судну перетинати межі повітряного простору України.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG