Доступність посилання

ТОП новини

Австралія теж переносить роботу свого посольства до Львова


Напередодні про тимчасове перенесення дипломатичного офісу до Львова повідомила голова МЗС Канади Мелані Жолі
Напередодні про тимчасове перенесення дипломатичного офісу до Львова повідомила голова МЗС Канади Мелані Жолі

Австралія тимчасово зупиняє діяльність свого посольства в Києві і переносить його діяльність до Львова. Про це 13 лютого повідомило міністерство закордонних справ цієї країни.

«Враховуючи погіршення безпекової ситуації, спричиненої накопиченням російських військ на кордоні, уряд вирішив вивезти персонал з австралійського посольства в Києві і тимчасово зупинив діяльність нашого посольства в Києві. Ми перенесемо наші операції до тимчасового офісу у Львові», – йдеться в заяві відомства.

МЗС Австралії повторило рекомендації своїм громадянам залишити Україну комерційними рейсами. Воно застерігає, що в разі російських військових дій здатність надавати консульську допомогу австралійцям буде «суттєво обмежена».

«Австралія продовжує підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України. Ми залишаємося в тісному контакті з «П’ятьма очима» (розвідувальний альянс Австралії, Канади, Нової Зеландії, США та Великої Британії – ред.) та іншими однодумцями й партнерами на місці», – додають у міністерстві.

Напередодні про тимчасове перенесення дипломатичного офісу до Львова повідомила голова МЗС Канади Мелані Жолі.

За останні тижні низка західних країн запропонувала своїм дипломатам в Україні, зокрема другорядному персоналу, покинути країну з метою убезпечення на тлі можливих загроз, пов’язаних із концентрацією російських військ на кордоні з Україною.

Росія зосередила понад 100 тисяч військовослужбовців біля кордонів України, викликавши побоювання, що Москва планує вторгнення. Кремль наполягає, що не має таких намірів.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG