Доступність посилання

ТОП новини

Російські військові вдарили по Нікопольському району з території Енергодара – влада


Наслідки ракетного удару армії РФ по Нікополю на Дніпропетровщині, жовтень 2022 року, ілюстративне фото
Наслідки ракетного удару армії РФ по Нікополю на Дніпропетровщині, жовтень 2022 року, ілюстративне фото

Російські військові 4 грудня здійснили близько семи обстрілів по Нікопольському району на Дніпропетровщині із території тимчасово захопленого Енергодара, зазначив голова облради Микола Лукашук у телеграмі.

«Зафіксовано близько семи ворожих обстрілів території Нікопольщини... Обстрілами в районі побито півдесятка будинків, господарські споруди, автівку, електромережі, газогін», – написав Лукашук.

Він також наголосив, що ППО «працює по ракетах, а не по снарядах від «Градів» чи важкої артилерії», тому не може захистити район.

«Вкотре пояснюю: росіяни цинічно гатять по Нікопольському району з території, яка поруч із АЕС, що в окупованому Енергодарі. Ніхто не стане стріляти у відповідь по атомній електростанції чи поряд з нею... російські окупанти це знають, розуміють і користуються», – підсумував голова облради.

Російські війська з різних видів озброєння регулярно обстрілюють Дніпропетровщину. Останнім часом від російських обстрілів найбільше потерпає Нікопольський район.

Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних, попри наявність свідчень і доказів цього.

XS
SM
MD
LG