Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині пропонують штрафувати батьків за відмову від вакцинації дітей проти кору


Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від хвороби – вакцинація
Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від хвороби – вакцинація

Міністр охорони здоров’я Німеччини Єнс Шпан запропонував штрафувати батьків, які відмовляються вакцинувати своїх дітей від кору. Він заявив про це у коментарі газеті Bild am Sonntag.

За словами Шпана, він розробив законопроект, яким пропонує штрафувати тих, хто не зробив щеплення, на 2,5 тисячі євро, а також не допускати дітей, в яких немає щеплення від кору, до дитячих садків.

«Ми хочемо захистити всіх дітей від зараження кором», – сказав міністр. Він додав, що батьки, чиї діти вже ходять до дитсадків і шкіл, а також ті, хто лише збирається туди, повинні будуть надати сертифікат про проходження вакцинації або документ, що засвідчує її неможливість через медичні причини.

Читайте також: Кір у світі: термінові щеплення, зростання кількості смертей та високі показники захворюваності вперше за десятки років

За оцінками Інституту Роберта Коха, від кору в Німеччині щеплені 93% дітей. Шпан хоче, щоб таких було щонайменше 95%, щоб зупинити поширення хвороби.

За перші 10 тижнів 2019 року в Німеччині повідомили про 203 випадки кору.

За даними МОЗ, в Україні від початку року на кір захворіли понад 43 тисячі людей. За даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Україна очолила десятку країн, де у 2018 році було зареєстровано найбільшу кількість випадків захворювання на кір.

Кір у Європі: чи обов’язкова вакцинація в країнах ЄС (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

Кір – надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто під час чхання, кашлю або розмови хворого. Вірус кору може жити в повітрі й на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення.

Дев’ять із десяти невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до серйозних ускладнень – пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку (енцефаліту), а також до інвалідності та смерті.

Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація.

XS
SM
MD
LG