Доступність посилання

ТОП новини

«В Європі вирує війна». Новий міністр оборони Німеччини пообіцяв посилити армію


Боріс Пісторіус був офіційно призначений міністром 19 січня
Боріс Пісторіус був офіційно призначений міністром 19 січня

Новий міністр оборони Німеччини Боріс Пісторіус заявив 19 січня, що його завданням є посилити збройні сили країни, щоб вони могли виконувати свою роботу в час, коли в Європі триває війна.

«Це – не звичайні часи, у нас в Європі вирує війна. Росія веде жорстоку війну на знищення суверенної країни, України», – сказав Пісторіус після церемонії його представлення в Міністерстві оборони, повідомляє Reuters.

«Наше завдання – зробити Бундесвер сильним зараз, це стримування, ефективність і готовність. І це продовження підтримки України, в тому числі технікою Бундесверу», – додав він.

Перед цим президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр пообіцяв подальшу військову підтримку Україні і наголосив новому міністрові оборони Пісторіусу, що німецькі збройні сили повинні бути спроможними захистити країну.

Пісторіус був офіційно призначений міністром 19 січня, в той час, коли на Німеччину зростає тиск з боку західних союзників щодо дозволу на використання бойових танків німецького виробництва в Україні для зміцнення її оборони від повномасштабного вторгнення Росії.

19 січня Пісторіус має зустрітися зі своїм американським колегою Ллойдом Остіном.

XS
SM
MD
LG