Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина послаблює карантинні заходи. Розпочнуться матчі Бундесліги


За словами Анґели Меркель, країна успішно подолала «першу фазу» пандемії, число нових виявлених випадків інфікування неухильно знижується
За словами Анґели Меркель, країна успішно подолала «першу фазу» пандемії, число нових виявлених випадків інфікування неухильно знижується

Канцлер Німеччини Анґела Меркель 6 травня оголосила про нові заходи з ослаблення обмежень, запроваджених у зв’язку з епідемією коронавірусу. Вони погоджені з керівництвом федеральних земель Німеччини.

За словами Меркель, країна успішно подолала «першу фазу» пандемії, число нових виявлених випадків інфікування неухильно знижується.

«Ми можемо діяти рішуче, але при цьому дотримуватися обережності», – сказала канцлер. Вона висловила сподівання, що і після зняття обмежувальних заходів ситуація залишиться під контролем.

Людям, які не живуть під одним дахом, дозволять зустрічатися. Також розшириться кількість відкритих магазинів. Залишається в силі вимога носити маски в громадському транспорті, а також дотримуватися «соціальної дистанції» у півтора метра.

Найбільший резонанс викликало рішення, що дозволяє відновити з середини травня матчі німецької футбольної Бундесліги – поки що без глядачів на трибунах.

Бундесліга стане першим великим європейським чемпіонатом з футболу, який буде продовжений після вимушеної перерви, викликаної пандемією COVID-19. Останні матчі Бундесліги були зіграні 11 березня.

В Англії та Іспанії футбольні першості повинні продовжитися в червні, команди починають тренування. А у Франції і Нідерландах перервані чемпіонати в цьому сезоні відновлені не будуть.

Як Німеччина рятує своїх від COVID-19?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:04:44 0:00

У Німеччині всього з початку епідемії було виявлено близько 165 тисяч заражених коронавірусом. Померли близько семи тисяч людей – відсоток летальності в Німеччині на даний момент істотно нижчий, ніж у більшості країн Західної Європи і в США.

Обмежувальні заходи в Німеччині з метою сповільнити поширення коронавірусу були запроваджені в березні.

XS
SM
MD
LG