Доступність посилання

ТОП новини

Зеленський анонсував нові угоди щодо гарантій безпеки України


Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак (ліворуч). Київ, 12 січня 2024 року
Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак (ліворуч). Київ, 12 січня 2024 року

Президент України Володимир Зеленський анонсував нові двосторонні угоди щодо безпекових гарантій для України у січні та лютому.

«Готуємо нові угоди з партнерами – сильні двосторонні угоди. Січень та лютий мають принести відповідні результати. Вже бачимо конкретні дати, коли можуть бути нові й сильні документи. Я вдячний усій нашій команді, яка залучена до перемовин, всім тим лідерам, тим державам, які готові до дійсно амбітних рішень», – сказав він у своєму відеозверненні.

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали двосторонню безпекову угоду 12 січня, під час візиту Сунака до Києва. Повідомляється, що зобов’язання з безпеки Великої Британії за цим документом діятимуть до вступу України в НАТО.

Читайте також: Кулеба і Камерон «узгодили кроки» щодо втілення безпекової угоди з Британією в Давосі

Зеленський за підсумками розмови з президентом Франції Емманюелем Макроном 18 січня повідомив, що лідери країн доручили політичним і військовим радникам, зокрема, прискорити переговори щодо двосторонньої угоди про безпекові гарантії в межах Вільнюської декларації G7.

Форум

XS
SM
MD
LG