Доступність посилання

ТОП новини

ОГП передав до суду справу українця, який допомагав армії РФ під час окупації Бучі


Після відступу військових РФ у визволених містах і селах Київщини були зафіксовані масові випадки убивств цивільних жителів
Після відступу військових РФ у визволених містах і селах Київщини були зафіксовані масові випадки убивств цивільних жителів

Офіс генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо українця, який допомагав армії РФ під час окупації Бучі. Його звинувачують у державній зраді.

«Він надавав інформацію військовим підрозділам РФ про обстановку в окупованому місті і супроводжував їх під час патрулювання. Також обвинувачений знаходив для ворога вигідні вогневі позиції з метою їх облаштування і подальшого знищення військовослужбовців Збройних сил України», – повідомляють в ОГП.

Окрім того, за даними Офісу генпрокурора, обвинувачений проводив проросійську пропаганду серед жителів окупованого міста, а також «здійснював психологічний і фізичний вплив на місцевих мешканців, щоб придушити можливий опір з їхнього боку військовослужбовцям збройних сил країни-агресора».

2 квітня Київщина була звільнена від російських військ. Після відступу військових РФ у визволених містах і селах були зафіксовані масові випадки убивств цивільних жителів: людей виявляли посеред вулиць, у братських могилах, підвалах і колодязях.

Україна і Захід вимагають притягнути Росію до відповідальності за воєнні злочини через події на Київщині.

Кремль «категорично відкидає будь-які звинувачення у вбивствах цивільних», навіть попри те, що факти вбивств цивільних у період російської окупації були підтверджені супутниковими знімками.

Станом на 4 червня на деокупованих територіях Київщини, за даними МВС, було ексгумовано понад 1300 тіл мирних жителів «розстріляних і закатованих російськими військами».

XS
SM
MD
LG