Доступність посилання

ТОП новини

Остін розповів про «нові зобов’язання» країн-учасниць зустрічі «Рамштайн»


За словами Ллойда Остіна, учасники «Рамштайну» допоможуть Україні надалі отримувати танки, бойові машини піхоти та іншу бронетехніку
За словами Ллойда Остіна, учасники «Рамштайну» допоможуть Україні надалі отримувати танки, бойові машини піхоти та іншу бронетехніку

Учасники зустрічі Контактної групи з оборони України «знову підтвердили свою єдність у підтримці боротьби України за свободу» – про це заявив міністр оборони Сполучених Штатів за підсумками зустрічі 15 березня.

За словами Остіна, Росія планує перемогти Україну у «війні на виснаження», проте Київ має підтримку понад 40 країн.

«Сьогодні ми почули новини щодо нашого прогресу і деякі значні нові зобов’язання. Швеція оголосила, що надасть Україні 10 танків Leopard і ключові компоненти до ППО. Норвегія співпрацює зі США, щоб передати Україні дві системи NASAMS», – перерахував він.

Міністр оборони додав, що Нідерланди «досягають значного прогресу, ініціюючи нові контракти, щоб забезпечити надходження нової зброї на поле бою».

Читайте також: Остін провів розмову із Шойгу щодо збиття американського безпілотника над Чорним морем

«Я хочу подякувати Словенії за останній внесок, який допоможе задовольнити кілька пріоритетних потреб України, включно з бронетехнікою», – також зазначив Остін.

За словами посадовця, учасники «Рамштайну» допоможуть Україні надалі отримувати танки, бойові машини піхоти та іншу бронетехніку, а також «терміново навчати українських військових на нових потужностях».

Чергове засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» по відеозв’язку відбулося 15 березня. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що його підсумки «вселяють оптимізм».

XS
SM
MD
LG