Доступність посилання

ТОП новини

Pandora Papers: у Путіна заявили, що дані про росіян «неможливо перевірити»


Дані про офшори російських чиновників, що фігурують у розслідуваннях Pandora Papers, неможливо перевірити або підтвердити, оскільки цей архів є «неструктурованим набором уривчастих даних, фактично анонімного характеру». Про це заявили в управлінні з питань протидії корупції Адміністрації президента Росії Володимира Путіна у відповідь на запит видання «Новая газета».

Запит стосувався депутатів Державної думи та їхніх родичів, які згадувалися в документах як власники офшорних компаній.

У відповіді адміністрації президента зазначається, що в публікаціях Pandora Papers не виявлено порушень чинного російського законодавства, оскільки в них немає відомостей про іноземні рахунки та вклади чиновників, власниками яких вони залишалися б після 7 серпня 2013 року, коли набрав чинності закон про заборону на іноземні активи для держслужбовців.

Дані про активи російських чиновників за кордоном опубліковані в рамках міжнародного проєкту Pandora Papers – глобального розслідування про офшори та секретні рахунки політиків, держслужбовців та їхніх родичів з усього світу. Зокрема, в Україні проєкт журналістських і громадянських розслідувань «Слідство.інфо» повідомив у своєму фільмі-розслідуванні під назвою «Офшор 95», що президент України Володимир Зеленський та його близькі соратники могли бути причетними до переказів 40 мільйонів доларів від структур, пов’язаних із олігархом Ігорем Коломойським.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG