Доступність посилання

ТОП новини

Папа Франциск у вересні відвідає Казахстан


Під час з’їзду папа може зустрітися із патріархом Російської православної церкви Кирилом
Під час з’їзду папа може зустрітися із патріархом Російської православної церкви Кирилом

Папа Римський Франциск відвідає Казахстан, щоб взяти участь у VII з’їзді лідерів світових і традиційних релігій. Захід пройде у Нур-Султані з 13 по 15 вересня. Під час з’їзду папа може зустрітися із патріархом Російської православної церкви Кирилом.

Раніше понтифік засудив повномасштабне вторгнення Росії в Україну – на відміну патріарха Кирила. 16 березня вони провели 20-хвилинну розмову по відеозв’язку і не змогли досягти порозуміння. Як розповів папа в інтерв’ю італійській газеті Corriere della sera, Кирило, «читаючи з папірця», наводив аргументи, що виправдовують війну.

Після інтерв’ю папи Corriere della sera Московський патріархат опублікував роз’яснення, в якому звинуватив Франциска у «виборі некоректної тональності» та спотворенні слів Кирила.

У травні папа Римський Франциск заявляв, що попросив про зустріч у Москві з президентом Росії Володимиром Путіним, щоб спробувати зупинити війну в Україні, але не отримав відповіді.

Міністерство закордонних справ України заявляло, що папу Римського Франциска запрошують приїхати з візитом до Києва, при чому в «будь-який день».

XS
SM
MD
LG