Доступність посилання

ТОП новини

На окупованій частині Херсонщини паспорти РФ ще нікому не видавали – радник голови ОВА


Але персональні дані жителів регіону окупаційні війська збирають, каже Хлань
Але персональні дані жителів регіону окупаційні війська збирають, каже Хлань

На окупованій частині Херсонщини паспорти РФ ще нікому не видавали. Про це у ефірі Радіо Свобода заявив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань.

«Те, що збирають заявки, і те, що збирають ідентифікаційні дані про людей, які залишились на окупованій Херсонщині, це – правда. Те, що пропонують матеріальну допомогу – 10 тисяч рублів в обмін на паспортні дані, – це правда», – зазначив він.

За словами Хланя, мобільний зв'язок та інтернет на окупованих територіях Херсонщини війська РФ теж вимкнули саме для збору паспортних даних людей, бо «окупант пропонує російську сімкартку в обмін на дані паспорта».

«Але коли виявилось, що поповнити цю картку неможливо, відбувся певний спад (попиту на них ред.) і люди припинили брати їх і, відповідно, давати свої паспортні дані», – зазначив Хлань.

Російський президент Володимир Путін 25 травня підписав указ про спрощений порядок прийому до громадянства Росії для жителів Запорізької та Херсонської областей України. У Офісі президента України назвали це «юридично нікчемним» документом, який потрібен Путіну винятково як «елемент тотального пропагандистського впливу» на внутрішню аудиторію.

XS
SM
MD
LG