Доступність посилання

ТОП новини

Вбивство Гандзюк: ГПУ повідомила, що термін запобіжного заходу Павловському закінчився


26 квітня суд відпустив Ігоря Павловського під домашній арешт
26 квітня суд відпустив Ігоря Павловського під домашній арешт

Термін запобіжного заходу Ігорю Павловському, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, уже завершився, повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко в коментарі УНІАН.

Він зазначив, що прокурори не подавали клопотання про продовження дії запобіжного заходу через стан його здоров’я.

28 липня Павловський відвідав матч між київським «Динамо» та донецьким «Шахтарем» в Одесі.

Адвокат батька Гандзюк Євгенія Закревська розповіла, що прокуратура не інформує її про судові засідання у справі Павловського, про його запобіжний захід та інші слідчі дії. Усе це сталося після того, як справу Павловського було відокремлено в окреме провадження від основної справи вбивства активістки, каже адвокат.

«Тому його поява на футболі – це логічна кульмінація всього, що відбувалося останнім часом», – вважає Закревська.

Ігоря Павловського, колишнього помічника народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Миколи Паламарчука в Херсоні, підозрюють в організації замаху на Катерину Гандзюк. 26 квітня суд відпустив його під домашній арешт.

Чиновниця Херсонської міської ради, активістка Катерина Гандзюк померла 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні.

Після смерті жінки справу перекваліфікували на «умисне вбивство», однак згодом ГПУ змінила кваліфікацію підозрюваного у замовленні злочину Владислава Мангера на «умисне тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого».

У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

XS
SM
MD
LG