Доступність посилання

ТОП новини

«Тут немає ніякого релігійного підтексту»: Епіфаній закликав вакцинуватися проти коронавірусу


«Українська церква чітко заявила про те, що ми не проти. Вакцинація завжди відбувалася»
«Українська церква чітко заявила про те, що ми не проти. Вакцинація завжди відбувалася»

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав українців не піддаватися на маніпуляції і поширення міфів про вакцинацію від COVID-19.

«Не потрібно слухати, не потрібно вірити, не потрібно піддаватися на ці маніпуляції. Бо українська церква чітко заявила про те, що ми не проти. Вакцинація завжди відбувалася. Хвороби існували і до початку цієї пандемії. Тому ми висловили чітку позицію про те, що якщо це ліки, які покликані зберегти людське здоров’я, то чому їх не приймати, чому вірити певним міфам», – сказав Епіфаній в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Ми заявляємо, що тут немає ніякого релігійного підтексту, але кожна людина має право вибору, кожен повинен усвідомити, що в цей непростий час випробувань цією хворобою єдиним захистом є вакцинація», – додав він.

За словами предстоятеля ПЦУ, в Україні другий рік триває боротьба «зі ще одним невидимим, але реальним фронтом небезпечної коронавірусної хвороби, яка забирає дуже багато людських життів».

За даними МОЗ, в Україні повністю вакциновані від COVID-19 майже 13 мільйонів людей, принаймні одну дозу вакцини отримали понад 14,3 мільйона.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG