Доступність посилання

ТОП новини

Пентагон: пошкодження Patriot після російської атаки було, але систему вже відремонтували


«Її відремонтували, система повністю відновлена і працює», – заступниця речника Пентагону. Фото ілюстративне
«Її відремонтували, система повністю відновлена і працює», – заступниця речника Пентагону. Фото ілюстративне

У Пентагоні підтвердили, що внаслідок російської атаки на Україну систему Patriot було пошкоджено, але її вже відремонтували.

«Я можу підтвердити, що одну систему Patriot було пошкоджено, але тепер її відремонтували, вона повністю відновлена і працює», – заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх під час брифінгу.

Вона додала, що стосовно подробиць пошкодження слід звертатися до української сторони.

За повідомленням Повітряних сил ЗСУ, під час атаки 16 травня вдалося збити всі 18 запущених військовими РФ ракет, у тому числі шість «Кинджалів».

Міноборони Росії заявило, що під час нічної ракетної атаки Києва 16 травня «високоточним ударом гіперзвукового комплексу «Кинджал» був уражений зенітний ракетний комплекс Patriot».

Читайте також: У Міноборони України відреагували на заяви РФ про нібито знищення комплексу Patriot

17 травня американська телерадіокомпанія CNN з посиланням на офіційних осіб США повідомила, що після російської ракетної атаки пошкодження системи протиповітряної оборони Patriot є мінімальними. За словами офіційних осіб, сама система працює, і радарний компонент Patriot – один з його найважливіших елементів – не був пошкоджений.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат зазначив, що знищити Patriot «одним ударом неможливо». Він пояснив, що Patriot – це дивізіон, який складається з командного пункту, радару, а також самих пускових установок (до восьми одиниць).

XS
SM
MD
LG