Доступність посилання

ТОП новини

Послуги компанії зі зберігання і перевезення вакцин від COVID-19 для України за низьких температур оплатить USAID – «Фармасофт»


ТОВ «Фармасофт» виграло тендер, проте договір із компанією ще не підписано
ТОВ «Фармасофт» виграло тендер, проте договір із компанією ще не підписано

Договір про надання ТОВ «Фармасофт» логістичних послуг для вакцин від COVID-19 для України, які потребують ультранизьких температур, ще не підписано, а вартість послуг компанії є комерційною таємницею та не може бути розголошеною. Про це у відповідь на запит Радіо Свобода повідомили в компанії.

«Проте, звертаємо вашу вагу, що вартість наших послуг була врахована при відборі під час конкурентного тендеру Агенції з міжнародного розвитку США (USAID), який оплачує всі логістичні послуги в Україні за цим проєктом, а також враховує суспільну важливість даної поставки», – повідомили Радіо Свобода у ТОВ «Фармасофт».

Зобов’язання цієї логістичної компанії полягатимуть у повному дотриманні умов холодового ланцюга та виконанні всіх зобов’язань, згідно з вимогами виробника та, відповідно до українського законодавства.

Компанія описує себе як лідера у сфері логістики лікарських засобів і товарів медичного призначення з присутністю на ринку 20 років та з досвідом роботи щодо поставок в сухому льоді понад 10 років.

Заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив 10 лютого, що саме компанію ТОВ «Фармасофт» обрали оператором логістики вакцин від COVID-19, які потребують ультранизьких температур. Він додав, що відкритий тендер провів проєкт USAID «Безпечні, доступні та ефективні ліки для українців» (SAFEMed).

Ляшко анонсував, що з переможцем тендеру проведуть зустрічі зустрічі для мікропланування і розробки покрокового плану прийняття, збереження і розвезення вакцин Pfizer-BioNTech.

8 лютого під час форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» очільник МОЗ Максим Степанов повідомив, що наразі Україна вже отримала підтвердження на постачання 22 мільйонів доз вакцин проти COVID-19.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що в Україні мають намір охопити вакцинацією від COVID-19 щонайменше половину населення протягом цього і на початку 2022 року. Україна домовилась про постачання вакцин від компаній Pfizer, Sinovac, AstraZeneсa і Novavах. Ідею закуповувати російську вакцину глава держави відкинув зі словами: «українці – не кролики, експериментувати не маємо права».

Американська компанія Pfizer та німецька BioNTech розробляли вакцину від COVID-19 спільними зусиллями. Її ефективність становить 95%.

XS
SM
MD
LG