Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ знищили чотири російських склади боєприпасів і шість цистерн з паливом – ОК «Південь»


Cистема HIMARS, якою, ймовірно, українські військові завдають ударів по позиціях військ РФ на окупованій Херсонщині, жовтень 2022 року
Cистема HIMARS, якою, ймовірно, українські військові завдають ударів по позиціях військ РФ на окупованій Херсонщині, жовтень 2022 року

Українські військові знищили чотири російських склади боєприпасів та шість цистерн з паливом, повідомляє оперативне командування «Південь» за підсумками 2 листопада.

«За підтвердженою інформацією знищено: 8 рашистів, 2 танки, реактивну систему залпового вогню «Град», інженерну машину розгородження ІМР-1, 9 одиниць авто-бронетехніки, 4 склади з боєприпасами (в Баштанському, і Бериславському районах), 6 залізничних цистерн з пально-мастильними запасами ворожої армії. Окрім того, пошкоджено танк, 5 одиниць авто-бронетехніки, реактивну систему залпового вогню «Град» та буксировану гаубицю Д-20», – йдеться у повідомленні.

Решта втрат противника дорозвідується.

Напередодні повідомлялося про знищення трьох російських складів з боєприпасами на півдні України.

Раніше у Генштабі ЗСУ повідомили, що на Херсонщині армія РФ здійснює заходи з підготовки до оборони. Перед цим призначений командувачем російських військ в Україні Сергій Суровікін 18 жовтня заявив, що щодо Херсона можливе «ухвалення непростих рішень» і закликав населення виїжджати. Окупаційна влада закликала місцевих жителів евакуюватися. Також повідомлялося про виїзд частини російських окупаційних сил.

Читайте також:«Плывем». Як російська армія залишає правий берег Херсонщини

Проте президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera заявив, що війська РФ не збираються відступати з Херсона, хоч і влаштували інформаційну операцію, щоб Україна перекинула туди війська з інших напрямків.

XS
SM
MD
LG