Доступність посилання

ТОП новини

Північна Корея запропонувала відновити ядерні переговори зі США і запустила нові ракети


Північна Корея провела кілька ракетних випробувань за останні місяці відтоді, як Трамп востаннє говорив із Кімом у червні (на фото запуск 31 липня 2019 року)
Північна Корея провела кілька ракетних випробувань за останні місяці відтоді, як Трамп востаннє говорив із Кімом у червні (на фото запуск 31 липня 2019 року)

Північна Корея запустила в море дві ракети 10 вересня, через кілька годин після того, як запропонувала відновити ядерні переговори зі США.

Південнокорейські військові заявили, що ракети були запущені з провінції Південний Пхеньян поблизу столиці, Пхеньяна, і пролетіли над територією всієї країни, перш ніж впасти у море біля східного узбережжя.

За кілька годин до цього у Міністерстві закордонних справ Північної Кореї заявили, що Вашингтон має продемонструвати новий підхід до переговорів із Пхеньяном і виступити з новими прийнятними пропозиціями.

Президент США Дональд Трамп назвав цю заяву КНДР «цікавою».

Пізніше представник адміністрації Трампа заявив, що Вашингтону відомо про запуск ракет із Північною Кореєю.

Трамп і лідер Північної Кореї Кім Чен Ин домовились 30 червня відновити переговори, які зупинилися після їхньої невдалої лютневої зустрічі.

Тоді Трамп відкинув вимогу лідера Північної Кореї щодо скасування санкцій в обмін на часткове ядерне роззброєння.

Відео зустрічі Трампа і Кіма. Президент США вперше ступив на північнокорейську землю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:58 0:00

Незважаючи на неодноразові заяви США, переговори ще не відновилися.

Північна Корея провела кілька ракетних випробувань за останні місяці відтоді, як Трамп востаннє говорив із Кімом у червні.

XS
SM
MD
LG