Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд продовжив арешт американця Вілана до 28 травня


Росія підозрює американця Пола Вілана (у центрі) в шпигунстві
Росія підозрює американця Пола Вілана (у центрі) в шпигунстві

Лефортовський районний суд столиці Росії Москви продовжив арешт американця Пола Вілана, якого затримали за підозрою в шпигунстві.

Його адвокат заявив, що оскаржуватиме рішення.

Федеральна служба безпеки Росії 31 грудня повідомила про арешт громадянина США, якого, за твердженням спецслужби, затримали 28 грудня просто в момент здійснення акту шпигунства. Пізніше назвали й ім’я затриманого – це 48-річний Пол Вілан, колишній морський піхотинець, а нині директор служби безпеки американської компанії постачання автозапчастин BorgWarner. Згодом з’ясувалося, що Вілан, крім американського, має громадянства Британії, Канади й Ірландії.

Проти нього порушили кримінальну справу за статтею Кримінального кодексу Росії про шпигунство. Російські посадовці не повідомляли ніяких подробиць нібито шпигунської діяльності чоловіка, крім того, що його затримали в момент вручення йому USB-флеш-накопичувача з таємним списком російських агентів.

Обвинувачення не пояснює, чому для передачі списку, що був в електронній формі, довелося вдаватися до ризикованого фізичного вручення носія з рук у руки в готелі. У разі визнання винним Полові Вілану може загрожувати від 10 до 20 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG