Доступність посилання

ТОП новини

Поліція перевіряє «підозрілих осіб», які їхали автобусами до Києва перед завершенням виборів


Звернення надійшли від жителів Броварів, Борисполя та Василькова
Звернення надійшли від жителів Броварів, Борисполя та Василькова

Поліція Київської області повідомляє, що перевіряє інформацію про пересування підозрілих осіб у напрямку столиці України.

«За годину до завершення позачергових виборів до поліції Київщини надійшла низка повідомлень щодо пересування в автобусах великої кількості людей у напрямку Києва. Такі звернення надійшли від жителів Броварів, Борисполя та Василькова», – йдеться в повідомленні .

У поліції додали, що під час зупинки деяких транспортних засобів правоохоронці дійсно виявили в салонах людей, які зареєстровані в інших областях країни і їхали до Києва.

«Поліція наразі з’ясовує мету такої «вечірньої подорожі». Правоохоронці і надалі будуть реагувати на такі повідомлення, щоб попередити будь-які провокації», – йдеться в повідомленні.

21 липня в Україні пройшли дострокові парламентські вибори. Дільниці зачинилися о 20:00.

На посади народних депутатів претендують майже шість тисяч кандидатів.

Дострокові парламентські вибори

  • 21 липня в Україні відбулися дострокові парламентські вибори. Їх призначив президент Володимир Зеленський у свої перші дні на посаді.
  • На 424 місця у Верховній Раді претендують майже шість тисяч кандидатів.
  • В Україні продовжує діяти змішана виборча система: 225 народних депутатів обирали за партійними списками та 199 – на одномандатних округах. Ще у 26 округах на Донбасі та в Криму вибори не проводяться, оскільки ці території нині непідконтрольні українській владі. Кожен виборець мав два бюлетені: один із переліком партій, другий – зі списком «мажоритарників».
  • ЦВК має встановити результати виборів до 5 серпня. Упродовж наступних п’яти днів їх мають оприлюднити в офіційній пресі. Відповідно до Конституції, на своє перше засідання Рада має зібратися до 9 вересня 2019 року включно, тобто «не пізніше ніж на тридцятий день після офіційного оголошення результатів виборів».

За даними національного екзит-полу, до Верховної Ради проходять п’ять партій.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що правоохоронці не зафіксували системних порушень під час позачергових парламентських виборів.

У МВС додали, що в посиленому режимі поліція продовжить роботу і вночі.

XS
SM
MD
LG