Доступність посилання

ТОП новини

«Ворожі дії Росії»: Польща викликала в МЗС посла Росії і визнала 3 дипломатів персонами нон-ґрата


У польському МЗС вказують, що «Польща висловлює свою повну солідарність з рішеннями, ухваленими США 15 квітня 2021 року стосовно їхньої політики щодо Росії»
У польському МЗС вказують, що «Польща висловлює свою повну солідарність з рішеннями, ухваленими США 15 квітня 2021 року стосовно їхньої політики щодо Росії»

Міністерство закордонних справ Польщі 15 квітня викликало посла Росії у Варшаві Сергія Андрєєва для вручення дипломатичної ноти, повідомляє пресслужба польського зовнішньополітичного відомства.

«Послу була вручена дипломатична нота, в якій повідомляється про визнання трьох співробітників Посольства Російської Федерації у Варшаві персонами нон-ґрата. Підставою для цього рішення стало порушення дипломатичного статусу і здійснення зазначеними особами дій на шкоду Республіці Польща», – йдеться в повідомленні.

У польському МЗС також вказують, що «Польща висловлює свою повну солідарність з рішеннями, ухваленими США 15 квітня 2021 року стосовно їхньої політики щодо Росії».

«Спільно ухвалені і погоджені союзниками рішення є найбільш адекватною відповіддю на ворожі дії Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні Міністерство закордонних справ Великої Британії також викликало посла Росії у Лондоні, щоб висловити «глибоку стурбованість» через її «зловмисні дії».

Білий дім 15 квітня оголосив про санкції через дії Росії, які США характеризують як «шкідливі» – зокрема кібератаки, втручання у вибори в США, пропозицію винагороди за життя американських військових в Афганістані, порушення міжнародного права, в тому числі концентрацію російських військ поблизу кордонів України і в окупованому Криму.

Санкції передбачають, зокрема, заборону на операції з держборгом Росії на первинному ринку. Також до списку санкцій внесли низку фізичних осіб та компаній.

У Москві різко відреагували на нові санкції США, заявивши, що на них буде жорстка відповідь.

Союзники по Північноатлантичному альянсу висловили підтримку рішенню Сполучених Штатів запровадити санкції проти Росії.

XS
SM
MD
LG