Доступність посилання

ТОП новини

«Інформаційна диверсія»: у Порошенка прокоментували заяви Медведчука на його адресу


У партії кажуть: «Ворог не Порошенко, ворог – Путін»
У партії кажуть: «Ворог не Порошенко, ворог – Путін»

Всі заяви заарештованого депутата Віктора Медведчука на адресу п’ятого президента Петра Порошенка – «це очевидна інформаційна диверсія в інтересах-країни агресора». Про це йдеться у заяві партії «Європейська солідарність», лідером якої є Порошенко.

«Медведчук, який рятує свою шкуру від відповідальності за свою антиукраїнську діяльність, готовий «заявляти» будь-що про будь-кого. Це далеко не перші «сенсаційні» покази проти Порошенка, їх вже давали Портнов, Деркач, Онищенко, Жванія, Кузьмін та інші російські агенти. Немає жодних сумнівів, що слова про Порошенка Медведчуку написали замовники, тому й читав він їх з суфлера. «Оплатою» за ці «свідчення» було переведення в кращі умови перебування та обіцянки обміну. Нам прикро, що в умовах війни Служба безпеки України не розслідує справи про очевидну колаборацію з ворогом деяких генералів СБУ та депутатів Верховної Ради, а монтує яскраві політично мотивовані ролики з «псевдосвідченнями» Медведчука. І тому справа не у Медведчуку та його «показах», а в тім, що окремі представники влади, як-от Баканов і Татаров, у надзвичайно складний момент на фронті вдаються до відверто шкідницьких дій – порушують принцип внутрішньополітичної єдності», – йдеться у заяві «Європейської солідарності».

У партії кажуть: «Ворог не Порошенко, ворог – Путін».

«Нас вже не здивує, якщо до справи проти Порошенка долучать покази Путіна. «Європейська солідарність» ще раз закликає владу зберігати внутрішню єдність як запоруку перемоги, і сподіваємося, що нас почують», – йдеться у заяві.

23 травня заарештований народний депутат Віктор Медведчук дав свідчення про виведення магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» та закупівлю вугілля з окупованих територій. Як заявила Служба безпеки України, він, зокрема, розповів подробиці про роль п’ятого президента Петра Порошенка. Медведчук стверджує, що Порошенко «забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях» у тому, що стосувалося трубопроводу.

Крім того, Медведчук розповів про закупівлі вугілля з територій, підконтрольних на той момент незаконним збройним угрупованням, у 2014-2015 роках.

«У цьому була задіяна фактично вся верхівка державного апарату, починаючи з президента і закінчуючи міністрами, правоохоронцями і тими, хто безпосередньо реалізовував цю схему», – вказала пресслужба СБУ заяву Медведчука.

Державне бюро розслідувань (ДБР) 20 грудня 2021 року заявило, що повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій.

Раніше в рамках цього кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату з фракції «Опозиційна платформа – За життя» Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

Увечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання колишнього співголови партії «Опозиційна платформа – За життя», народного депутата Віктора Медведчука. Згодом він запропонував обміняти кума російського президента на українців, які потрапили у російський полон.

XS
SM
MD
LG