Доступність посилання

ТОП новини

США запровадили санкції проти Андрія Портнова


Андрій Портнов
Андрій Портнов

Уряд США запровадив санкції проти колишнього заступника голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова. Про це 9 грудня повідомив Офіс із контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США.

Санкції стосуються також Фонду Андрія Портнова.

Портнова внесли до переліку осіб за так званим «актом Магнітського». До цього списку вносять високопосадовців, причетних до порушення прав людини та масштабної корупції.

Санкції передбачають заборону на в’їзд до США та блокування всіх фінансових активів підсанкційної особи в банках США.

Андрій Портнов до 2014 року в адміністрації президента за Віктора Януковича відповідав за питання судоустрою. У США його звинувачують у торгівлі впливом на українські суди.

Андрій Портнов утік із України 22 лютого 2014 року. Через кілька днів Генпрокуратура зажадала від МВС та СБУ затримати політика, а в березні 2014 року ЄС та Канада внесли його до списку українських високопосадовців, проти яких запроваджуються фінансові санкції.

Загалом у оновленому списку санкцій США 15 фізичних та юридичних осіб з різних країн у Центральній Америці, Африці та Європі. «Корупція зачіпає ресурси громадян, підриває громадську довіру та загрожує прогресу тих, хто бореться за демократію», – наголошує міністр фінансів Сполучених Штатів Джанет Єллен.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.
XS
SM
MD
LG