Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні сили попереджають про рух «шахедів» у кількох областях


Ілюстраційне фото. Українська протиповітряна оборона перехоплює безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року
Ілюстраційне фото. Українська протиповітряна оборона перехоплює безпілотник Shahed у повітрі під час російської атаки на Київ, 30 травня 2023 року

У Сумській, Полтавській, Черкаській та Кіровоградській областях на початку доби 21 червня пролунала повітряна тривога. Повітряні сили попереджають про можливу атаку дронів-камікадзе.

«Зафіксовано рух кількох ударних БпЛА типу «шахед» в Сумській та Полтавській областях!» – йдеться в одному з повідомлень.

Згодом командування також попередило про рух безпілотників на Черкащині та Кіровоградщині.

Читайте також: «Не вистачає засобів ППО» – Ігнат розповів, чому «шахеди» долетіли до Львова

Вночі 20 червня в більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу. Київська міська військова адміністрація повідомила, що в повітряному просторі навколо Києва сили протиповітряної оборони виявили і знищили близько 20 безпілотників, запущених Росією.

Загалом Повітряні сили звітували про збиття 32 із 35 безпілотників.

Про влучання внаслідок російського удару повідомили представники влади Запоріжжя і Львова. У Запоріжжі цілями удару стали комунікації, майно і техніка сільськогосподарського і фермерського господарства, а також популярного місця відпочинку, повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко. Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що, за попередніми даними, у Львові є влучання в об’єкт критичної інфраструктури.

XS
SM
MD
LG