Доступність посилання

ТОП новини

Командувач Тарнавський заявляє про прорив лінії оборони сил РФ у Запорізькій області


Командувач угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський
Командувач угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський

Збройні сили України прорвали лінію оборони російських військ біля села Вербове у Запорізькій області, стверджує командувач угруповання військ «Таврія» Олександр Тарнавський.

«На лівому фланзі біля Вербового у нас є прорив, і ми продовжуємо просуватися далі. Не так швидко, як очікувалося, не так, як у фільмах про Другу світову. Головне — не втратити цієї ініціативи», – заявив він в інтервʼю CNN.

Телеканал наголошує, що перевірити заяву Тарнавського зараз неможливо і що російська сторона «малює іншу картину того, що відбувається».

Водночас, зазначає CNN, аналіз відкритих джерел показує, що «деякі українські підрозділи перетнули важливу лінію російської оборони біля села Вербове».

Раніше цього тижня аналогічне повідомлення оприлюднив американський Інститут вивчення війни (ISW). Українська бронетехніка діє за останньою лінією російських оборонних укріплень на заході Запорізької області, повідомляли 22 вересня аналітики ISW, хоча, на їхню думку, ще рано стверджувати, що ЗСУ повністю прорвали цей оборонний шар військ РФ.

XS
SM
MD
LG