Доступність посилання

ТОП новини

Рада розблокувала співпрацю з донорами в сфері гуманітарного розмінування – Геращенко


«Сім тисяч квадратних кілометрів на Донбасі вражені вибухонебезпечними предметами», заявила віце-спікер Ірина Геращенко, яка є співавторкою законопроекту
«Сім тисяч квадратних кілометрів на Донбасі вражені вибухонебезпечними предметами», заявила віце-спікер Ірина Геращенко, яка є співавторкою законопроекту

Верховна Рада України ухвалила зміни до закону «Про протимінну діяльність в Україні», покликані вдосконалити механізми залучення фінансування для протимінної діяльності. Рішення підтримали 234 народних депутатів.

«Сім тисяч квадратних кілометрів на Донбасі вражені вибухонебезпечними предметами. Україна займає п’яте місце у світі за кількістю жертв від мін та інших вибухонебезпечних залишків війни після Афганістану, Лівії, Ємену та Сирії – така страшна для мене цифра і інформація», – написала у Facebook перший віце-спікер Ірина Геращенко, яка є співавторкою законопроекту.

У листопаді минулого року Міноборони України повідомляло, що від початку збройного конфлікту на Донбасі сапери виявили та знешкодили 253 716 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Читайте також: Міни – загроза для мільйонів жителів України (світова преса)

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, станом на кінець грудня 2018 року, за час конфлікту загинули близько 13 тисяч людей, майже 30 тисяч – поранені.

XS
SM
MD
LG