Доступність посилання

ТОП новини

У ГУР розповіли, чи ощадить РФ ракети для атак по Україні восени та взимку


Андрій Юсов заявив, що загроза повторення атак по українській енергетичній інфраструктурі існує
Андрій Юсов заявив, що загроза повторення атак по українській енергетичній інфраструктурі існує

У Головному управлінні розвідки Міноборони України розповіли, чи ощадить Росія ракети для атак по Україні в осінньо-зимовий період.

«В принципі темпи виробництва ракетного озброєння ворога не дозволяють їм поповнювати ті запаси, які були. Одна справа – плани, інша – як реалізуються ці плани. Але так, вони накопичують, в тому числі є інформація, що ворог проводить і розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі. Загроза повторення терористичних атак існує. Звичайно, Україна до такого сценарію посилено готується. Думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів, підстав немає. Ми повинні серйозно до цього ставитися», – сказав речник ГУР Андрій Юсов, відповідаючи на запитання, чи ощадить Росія ракети на осінньо-зимовий період.

В ефірі національного телемарафону він нагадав, що минулого року найбільш масована атака РФ – це запуск по території України 120 ракет.

«Сьогодні таких запасів у ворога для такої інтенсивності ударів немає. Але це не означає, що вони є менш небезпечними чи руйнівними. що зараз ворог продовжує удари по мирній цивільній інфраструктурі для того, щоб фактично підірвати і знищити український економічний потенціал (навмисні удари по зерновій, портовій інфраструктурі) – це зовсім не військові об'єкти. Ми бачимо, що так, це серйозна загроза. Скільки б ракет не було, їх треба збивати. Над цим робота буде вестися», – додав представник ГУР.

Раніше розвідка Британії заявила, що російські військові можуть готуватися до атак на енергетику України взимку.

Останнім часом Росія атакує українські міста переважно ударними дронами.

Російські військові з 10 жовтня 2022 року розпочали обстріли критичної енергетичної інфраструктури України, що спричинило дефіцит генерації електроенергії та проблеми з розподілом між регіонами. У 2023 році Росія зменшила інтенсивність атак, а українські енергетики спромоглися значною мірою відновити потужності, також допоміг відновити баланс імпорт електроенергії.

У липні Міністерство енергетики України повідомило, що готується до можливих російських атак наступного опалювального сезону.

XS
SM
MD
LG