Доступність посилання

ТОП новини

Reuters повідомляє, що з «Азовсталі» виїхали сім автобусів із українськими військовими


Агентство оприлюднило фотографії автобусів та військових у них
Агентство оприлюднило фотографії автобусів та військових у них

Щонайменше сім автобусів виїхали з території заводу «Азовсталь», повідомляє агентство Reuters із посиланням на очевидців.

Агентство оприлюднило фотографії автобусів та військових у них, заявивши, що деякі із українських військових «не виглядали пораненими».

Українська та російська сторони наразі не коментували вивезення військових публічно.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр вночі 17 травня підтвердила початок операції з порятунку заблокованих на території «Азовсталі» українських військових. За її словами, звідти до медзакладу в окупованому Новоазовську евакуйовано 53 тяжкопоранених військових. Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доправлені в Оленівку.

Перед цим ввечері 16 травня командир полку «Азов» Денис Прокопенко заявив, що захисники Маріуполя виконали наказ задля збереження життів. Який саме наказ, він не уточнив. Лише сказав, що військові Маріупольського гарнізону 82 дні «відтягували на себе переважаючі сили противника». І вказав на виконання «затвердженого рішення» від «вищого військового командування».

Читайте також: Евакуація з «Азовсталі»: обмін відбудеться після стабілізації стану важкопоранених військових – Верещук

Завод «Азовсталь» став останнім оплотом оборони українських військ у Маріуполі після того, як більша частина території міста перейшла під контроль російських військових.

7 травня українська влада заявила про евакуацію з приміщень заводу всіх жінок, дітей та літніх людей під егідою ООН та Міжнародного комітету Червоного хреста. Далі почалися спроби евакуації військовослужбовців, серед яких, за повідомленнями, близько 600 поранених. Пропонувалося зокрема відправити оборонців Маріуполя до третьої країни, де вони могли б залишатися до кінця війни. Із пропозицією забезпечити таку евакуацію виступала Туреччина. Росія раніше наполягала на тому, щоб українські військові здалися в полон.

Президент Володимир Зеленський казав, що Україна не має можливості розблокувати Маріуполь військовим шляхом.

XS
SM
MD
LG