Доступність посилання

ТОП новини

У РНБО вважають, що школи, за винятком молодших класів, треба відправити «на канікули»


Секретар РНБО зазначив, що рішення про зупинку очного навчання ухвалюватиме Кабінет міністрів
Секретар РНБО зазначив, що рішення про зупинку очного навчання ухвалюватиме Кабінет міністрів

Міністерство освіти і науки скасувало очні заняття у більшості вищих начальних закладів на звернення Ради національної безпеки й оборони, повідомив секретар органу Олексій Данілов на брифінгу 22 жовтня.

Про це він сказав, коментуючи ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. На думку Данілова, аналогічне рішення має бути ухвалене і щодо шкіл. Секретар РНБО не уточнив, чи йдеться про дистанційне навчання, чи про зупинку навчання взагалі.

Читайте також: Київський крематорій заперечив заяву Радуцького про двогодинні черги

«Ми зверталися до Міністерства освіти, апарат РНБО – там прийняте рішення, щоб, починаючи з понеділка, більшість вищих навчальних закладів пішла на відпочинок, на канікули. Ми вважаємо, що так само з понеділка всі школи України мають бути відправлені на канікули, можливо, за винятком дітей, які навчаються з першого по четвертий клас. Це рішення буде ухвалювати, відповідно, Кабінет міністрів, відповідні органи», – зазначив секретар Ради нацбезпеки.

Він закликав українців дотримуватися карантинних обмежень, зокрема, маскового режиму. За словами Данілова, міністру охорони здоров’я Віктору Ляшку доручили «забезпечити виконання програми з вакцинації», ухваленої раніше.

Читайте також: Поліція почала близько 800 кримінальних проваджень за фактом підробки COVID-документів – МОЗ

«Якщо не вакцинуватимемо 350-400 тисяч людей щодоби вакцинувати, будуть дуже складні часи. Я нікого не хочу лякати, ще раз наголошу – це наше спільне завдання», – додав він.

Міністерство освіти і науки 22 жовтня рекомендувало запровадити дистанційне навчання з 25 жовтня до 15 листопада закладам фахової передвищої, вищої, післядипломної освіти усіх форм власності і сфер управління.

У школах України наступного тижня – канікули. У деяких регіонах шкільні канікули почалися з 18 жовтня, за рекомендацією МОЗ і МОН.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG