Доступність посилання

ТОП новини

Росія відкидає звинувачення Санду в планах із дестабілізації Молдови


Представниця російського МЗС Марія Захарова стверджує, що Україна намагається «втягнути Кишинів у жорстке протистояння з Росією»
Представниця російського МЗС Марія Захарова стверджує, що Україна намагається «втягнути Кишинів у жорстке протистояння з Росією»

Російська влада відкидає звинувачення президентки Молдови Маї Санду щодо намірів змінити владу в цій країні – про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії 14 лютого.

Відомство назвало твердження «необґрунтованими та бездоказовими», звинувативши США, «інші країни Заходу» та Україну в спробах використати неперевірену інформацію для «виправдання власних незаконних дій».

«Очевидно, що справжня мета Києва, який запустив дезінформацію про «російський план дестабілізації Молдови», полягає в тому, щоби втягнути Кишинів у жорстке протистояння з Росією», – стверджує представниця російського МЗС Марія Захарова.

Відтак Москва стверджує, що не втручається у внутрішні справи Молдови та «інших країн світу».

Читайте також: У Білому домі відреагували на заяви про російський план дестабілізації Молдови

Напередодні президентка Молдови Мая Санду закликала до «максимальної пильності» після отримання документів від українських спецслужб, які, за її словами, свідчать про те, що Росія планує дестабілізувати Молдову, змінити владу країни і поставити своїх ставлеників.

9 лютого президент України Володимир Зеленський, виступаючи перед Європейською радою, заявив, що поінформував президентку Молдови Маю Санду про перехоплені плани Росії щодо «руйнування політичної ситуації в Молдові». Ці слова згодом підтвердила Служба безпеки та розвідки Молдови.

Українські офіційні особи неодноразово попереджали, що сепаратистський Придністровський регіон Молдови, який відділився в 1990 році, може бути використаний як плацдарм для російських операцій проти України чи Молдови, яка також має спільний кордон і спільну історію з членом НАТО Румунією.

XS
SM
MD
LG