Доступність посилання

ТОП новини

РФ, можливо, хотіла вдарити по сусідньому з ТЦ об’єкту в Кременчуці – британська розвідка


«Неточність російських ударів на великі відстані і раніше призводила до масових жертв серед цивільного населення»
«Неточність російських ударів на великі відстані і раніше призводила до масових жертв серед цивільного населення»

Існує «реальна можливість» того, що російські військові 27 червня під час ракетного удару по кременчуцькому торговому центру хотіли влучити в сусідній інфраструктурний об’єкт, заявило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на щоденний звіт своєї розвідки.

«Неточність російських ударів на великі відстані і раніше призводила до масових жертв серед цивільного населення, у тому числі на залізничному вокзалі Краматорська 9 квітня 2022 року. Російські планувальники, швидше за все, залишаються готовими погодитися на високий рівень супутніх втрат, коли вирішують завдати удару по цілі», – йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, «майже напевно» Росія продовжуватиме завдавати ударів, намагаючись перешкодити постачанню українських сил.

«Дефіцит у Росії більш сучасної високоточної ударної зброї і професійні недоліки планування з її наведення, швидше за все, призведуть до нових жертв серед цивільного населення», – йдеться в звіті.

Там також уточнили, що російські війська «продовжують поступово просуватися в своїх зусиллях з оточення Лисичанська».

«З 25 червня російські сили просунулися ще на 2 км біля Лисичанського нафтопереробного заводу, на південь від міста», – йдеться в повідомленні.

Вдень 27 червня російські війська завдали ракетного удару по торговельно-розважальному центрі в Кременчуку на Полтавщині. За даними ЗСУ, по Кременчуку російські війська випустили ракети Х-22 із дальніх бомбардувальників Ту-22 М3. Пуски здійснили над Курською областю Росії.

За інформацією Офісу генпрокурора, залишаються безвісти зниклими 36 людей, 18 людей загинули, близько 60 людей постраждали.

Міноборони Росії визнало удар по Кременчуку, але, як завжди, заперечило, що цілило в цивільний об’єкт, заявивши, що ціллю атаки був військовий об’єкт: «ангари з озброєнням і боєприпасами, що надійшли від США і європейських країн в районі Кременчуцького заводу дорожніх машин».

XS
SM
MD
LG